Over

Freek Duinhof is dramaturg, schrijver en interdisciplinair theatermaker.

Freek Duinhof studeerde in 2016 af aan de Universiteit van Amsterdam waar hij de Master Theaterwetenschap volgde. Tijdens zijn studie raakte hij geïnteresseerd in de grensgebieden tussen de verschillende kunsten, en heeft hij zich gespecialiseerd in dramaturgie, synesthesie en esthetica. Freek studeerde af met een onderzoek naar de zintuiglijke ervaring van theater, dans, poëzie en beeldende kunst. Hij heeft tijdens zijn stage bij Het Nationale Theater in Den Haag waardevolle ervaring opgedaan bij de producties Onze Straat (assistent dramaturg) en Amadeus (programma-maker).

In het verleden was Freek onderdeel van verschillende collectieven, speelde hij zelf in producties en performatieve installaties en maakte hij ook eigen werk. Tegenwoordig werkt hij als freelance dramaturg bij dans-, theater- en operamakers. Zijn projecten wisselen elkaar in discipline en karakter af, en soms komen verschillende disciplines en inspiraties bij elkaar samen in één project. Deze afwisseling is essentieel voor zijn werk als dramaturg; voor de frisse en nieuwe blik en voor de ontwikkeling van zijn vaardigheden.

Momenteel is Freek als dramaturg verbonden aan Opera Nijetrijne (regisseur Nynke van den Bergh, muzikaal leider Vaughn Schlepp en librettist Alice Zwolschen), dansmaker Sandra Kramerová en dansmakers Sanne Clifford en Anastasia Kostner. Hij wordt ook regelmatig op losse momenten uitgenodigd om repetitieprocessen een duwtje in de juiste richting te geven. Als schrijver werkt hij samen met verschillende instellingen, zoals What You See Festival en European Dancehouse Network.

In zijn werk richt hij zich op de mens als nieuwsgierig wezen. De mens als toeschouwer én maker met verschillende identiteiten en ambities. Deze kern brengt hem zoals gezegd bij zeer uiteenlopende makers en disciplines. Kijk voor komende projecten op de home-pagina.

Freek Duinhof is activist voor de podiumkunsten.

Freek is ook aangesloten bij Platform Aanvang!, een groep theaterwerkers die zich inzet voor een gezondere kunstensector. Platform Aanvang! is een initiatief voor discussie, informatie en draagvlak over de podiumkunstensector in Nederland. Aanvang! wil samen de pluriformiteit en slagkracht van de sector beschermen en ondersteunen en solidariteit in het veld verduurzamen.

We gaan in gesprek met de Raad voor Cultuur naar aanleiding van onze sollicitatie. Ook zullen we in gesprek gaan met Minister van Engelshoven. Als er meer nieuws komt, lees je dat op onze website. Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. Hieronder vind je de contactgegevens als je een suggestie hebt voor onze gesprekken en acties of als je een vraag wil stellen.

%d bloggers liken dit: