over oud

Over

Freek Duinhof is dramaturg, schrijver en interdisciplinair theatermaker.

Hij studeerde in 2016 af aan de Universiteit van Amsterdam waar hij de Master Theaterwetenschap volgde. Tijdens zijn studie raakte hij geïnteresseerd in de grensgebieden tussen de verschillende kunsten, en heeft hij zich gespecialiseerd in dramaturgie, synesthesie en esthetica. Freek studeerde af met een onderzoek naar de zintuiglijke ervaring van theater, dans, poëzie en visuele kunst. Hij heeft tijdens zijn stage bij Het Nationale Theater in Den Haag waardevolle ervaring opgedaan bij de producties Onze Straat (assistent dramaturg) en Amadeus (programma-maker).

In het verleden was Freek onderdeel van verschillende collectieven, speelde hij zelf in producties en maakte hij performance installaties. Tegenwoordig werkt hij als freelance dramaturg bij Opera Nijetrijne samen met regisseur Nynke van den Bergh, en met choreograaf Sandra Kramerova bij Theater de Generator in Leiden. Ook schrijft hij essays, voor bijvoorbeeld What You See Festival. In zijn werk richt hij zich op de queer community in al haar vormen en onder al haar noemers, op zintuiglijke ervaring, en op interdisciplinariteit. Als zodanig is hij veel te vinden in de kleinste en de grootste zalen, bij dans en opera, bij performance art en installatie.

Het komende jaar zal Freek dramaturg zijn bij de komende producties: de opera in de buitenlucht Expeditie op Drift van Opera Nijetrijne in regie van Nynke van den Bergh; de dansproducties Body as a Weapon, choreografie door Sandra Kramerova; en de dansproductie Anam Cara (Soul Friend), choreografie door Sanne Clifford.

%d bloggers liken dit: