Nog maar een meisje

Credits

Spel, concept, tekst, muziek: Frédérique Arnold
Muziek, piano: Bob Tonglet
Muziek, gitaar: Richard Seba
Regie: Esther Habbema
Dramaturgie: Freek Duinhof
Techniek: Eveline Feijten
Fotografie: Rob van der Voort & Remi Walsarie

Nog maar een meisje is de kleinkunstsolo van een millennial die hunkert naar een groots en meeslepend leven, vol emotie en zonder pauzeknop. Toch staat ze als een melkpak in de koeling te wachten tot ze wordt uitgekozen. Een solo over er klaar voor zijn, fijnproevers en een sparkle sweater. Want de glitter heeft ze wel, nu nog de kans om te shinen.

In deze solo gaat Frédérique Arnold op zoek naar haar eigen angst om te falen, naar haar onzekerheden en waarom ze continu het gevoel heeft door de mand te vallen. Onervaren in de liefde, leert ze omgaan met de dood, met oorlog en met salarisstrookjes. Weliswaar 27 jaar oud, maar misschien toch nog maar een meisje. Via anekdotes, sprookjes en liedjes vertelt Frédérique haar verhaal. Een poging zichzelf te verassen en te verwonderen. En misschien u ook wel.

Frédérique wordt begeleid door pianist Bob Tonglet en gitarist Richard Seba. Nog maar een meisje is een cross-over tussen kleinkunst, theater, muziek en bovenal een portret van een jonge vrouw die hunkert naar liefde.

“Als een melkpak sta ik in de koeling te wachten tot ik word uitgekozen. Misschien ben ik wel superlekker, maar dat wéét de consument niet.”

Frédérique Arnold (1990) komt als Brabantse naar Amsterdam om de bachelor en master Theaterwetenschap te studeren. Naast haar theoretische studie ontwikkelt ze zich op de planken Naast freelance optredens als kleinkunstenares, is ze onderdeel van muziekduo Vaarwater en is ze actrice bij Theatergroep Zwerm (educatie voorstellingen op middelbare scholen).

%d bloggers liken dit: