maker oud

Maker

Hoe heet je

In Hoe heet je (2014) pogen we het delen van de stad tastbaar te maken. We hebben een vragenlijst voorbereid en we proberen je te leren kennen. Alle antwoorden schrijven we op de muren.

Wij zijn als makers en theaterwetenschappers gefascineerd door de kwetsbare verbinding tussen maker en toe-schouwer, en kiezen er voor om onze faculteit te verlaten en de blik op het publiek te richten.

Lees meer

Customs

Customs (Gebruiken, 2014) is een experiment op het gebied van sociale interactie die plaatsvond in een sociale setting: het samenkomen van vrienden. Wat als twee menselijk ogende schepsels niet het flauwste benul hebben van menselijk contact? Gebaren, begroetingen en stemgebruik werden abstract gemaakt en geanalyseerd.

Lees meer

Poster Child

Poster Child (2013) is het eerste project van Siblings: twee studenten die vaak worden aangezien voor broer en zus. Naast de uiterlijke gelijkenis die er schijnbaar is, zoeken de twee ook in theater naar hetzelfde.

We kijken naar een jongen. Hij zit ergens vast, in het onbekende, en weet niet hoe hij daar wegkomt, of hij daar wegkomt. Langzaam maar zeker beseft hij dat dit het eindpunt is: hij zal daar sterven.

Lees meer

Mr. Balloon

Mr. Balloon (2013) is een performance op locatie, waarin de performers en het publiek door een rode ballon rondgeleid worden in een nieuwe wereld. Hierbij komen ze muziek, kleur en nog meer fantastische figuren tegen die in hun eigen wereld leven.

Lees meer

De toeschouwer van morgen

Een performance met een duur van 7 uur die de rollen van de kunstenaar en de toeschouwer ondervraagt, geïnspireerd door het werk van Jaques Rancière over de geëmancipeerde toeschouwer. Dit werk is gemaakt in opdracht van Stichting Nieuwe Helden voor hun Nuit Blanche in theaterhuis en galerij de Brakke Grond te Amsterdam.

Lees meer

%d bloggers liken dit: