Home

Freek is als dramaturg in verschillende disciplines werkzaam, waaronder dans, fysiek theater en opera. Hij schrijft essays, en maakt met tussenpozen ook eigen theaterwerk en performances.

Ook is Freek lid van Platform Aanvang!.

Wegens de maatregelen omtrent COVID-19 zijn ook sommige van mijn werkzaamheden geannuleerd of gewijzigd. Om deze reden is niet alle informatie compleet, en kan de inhoud van deze website geupdatet worden. Meer nieuws volgt!

Dramaturg

Als freelance dramaturg ligt mijn interesse voornamelijk bij inter-disciplinair werk. Dit zie je terug in de verscheidenheid aan producties waar ik aan heb mee gewerkt: van dans, tot fysiek theater, tot opera. In de komende producties richt ik me wat meer op dans.

Lees meer

Schrijver

Mijn teksten behandelen uiteen-lopende thema’s. Ik schrijf essays voor festivals (bv. What You See Festival in Utrecht) en instellingen (bv. European Dancehouse Network). Ook schrijf ik mee aan fondsenaanvragen, promotiemateriaal, en eigen werken (meer info volgt).

Lees meer

Maker

Ook als theatermaker maak ik gebruik van veel middelen om verhalen te vertellen. De vragen die ik als maker stel gaan over toeschouwerschap, het gebruik van de zintuigen, en het vormgeven van de verschillende identiteiten van de mens.

Lees meer

KOMENDE PRODUCTIES

Body as a Weapon

Sandra Kramerová is een Amsterdamse choreograaf met een Slowaakse achtergrond. Ze maakt interdisciplinair theater dat springt tussen dans en performance installatie. In de performance Body as a Weapon onderzoekt Sandra hoe de massale Spartakiada evenementen werkten als communistische propaganda waarin het lichaam centraal stond.

Body as a Weapon gaat op 7 september in première op het Amsterdam Fringe Festival en zal daarna touren in het najaar van 2020.

Lees meer

Mind your step

In Mind your step onderzoekt Sanne Clifford haar bewegingsvrijheid binnen de 1,5 vierkante meter. Hoeveel ruimte nemen we eigenlijk in en kunnen we ook op afstand nieuwe connecties maken? De huidige maatregelen hebben een effect op hoe we bewegen en op elkaar reageren, maar ook leggen we onszelf continue beperkingen op. Wat heeft het lichaam hierop te zeggen?

Mind your step ging in augustus 2020 in première. Speeldata volgen.

Anam Cara (Soul Friend)

Deze dansvoorstelling van choreograaf Sanne Clifford is een poëtische weergave van het opstaan na het vallen. We beginnen direct na de val, en we kijken naar twee dansers en twee musici die samen met het publiek op zoek gaan naar steun en erkenning in een dynamische choreografie, opgebouwd uit contact improvisatie en live compositie.

Anam Cara (Soul Friend) gaat op 23 oktober in première.

Expedie op Drift
Majka

De inspiratie voor deze multimediale dansvoorstelling is de Tsjecho-Slowaakse serie Spadla z oblakov (1978), waarin een buitenaards meisje genaamd Majka op de aarde terechtkomt en van ons moet leren hoe nu vrouw te zijn. Choreograaf Sandra Kramerová vertaalt deze serie naar een performance waarin de normen voor vrouwzijn in een voormalig socialistisch land op indringende wijze vergeleken worden met die van Nederland.

Majka zal in 2021 in première gaan bij Theater de Generator in Leiden.

Expeditie op Drift

Lo sposo deluso is een onafgemaakte opera van de hand van Mozart. Hij heeft deze nooit kunnen afronden omdat zijn betaalde werk voor ging. Opera Nijetrijne maakt daar een radicale bewerking van en maakt een quilt van zijn totale oeuvre. Het nieuwe verhaal: zes figuren gaan op expeditie, op zoek naar een onontdekt wezen. Ze vinden echter iets anders.

Expeditie op Drift zal gaan spelen in augustus 2021.

%d bloggers liken dit: