Hoe heet je

Credits

Concept, tekst, decor & spel: Siblings (Freek Duinhof & Petra Eikelenboom)
Geluid: Niels Kuiters
Coaching: Alexandra Broeder

We leven in een stad. We wonen er in, we spelen er in, en we veranderen het. We delen deze plek en toch passeren we elkaar ongekend. In Hoe heet je (2014) pogen we het delen van de stad tastbaar te maken. We hebben een vragenlijst voorbereid en we proberen je te leren kennen. Alle antwoorden schrijven we op de muren. En nu delen jullie een moment samen.

Als kijkende makers (of makende kijkers, daar zijn we zelf ook nog niet helemaal uit) zoekt Siblings naar hoe  we samen kunnen zijn met die mensen met wie we de ruimte en tijd delen tijdens een voorstelling. Wij zijn als makers en theaterwetenschappers gefascineerd door de kwetsbare verbinding tussen maker en toeschouwer, en kiezen er voor om onze faculteit te verlaten en de blik op het publiek te richten. We gaan de vloer op met de volgende onderzoeksvraag: Met wie zijn wij in deze ruimte? Deze vraag vertalen we op de vloer naar veel vragen, steeds beginnend met: Hoe heet je?

Omdat wij geen idee hebben met wie wij straks de ruimte zullen delen, hebben we geen andere hypothese dan dat we straks een lijst namen tot onze beschikking zullen hebben. Onze onderzoeksmethode zal dan ook niets anders dan oprechte nieuwsgierigheid zijn. Daarnaast is de toeschouwer zowel de bron van informatie als het onderwerp van het onderzoek.

Hoe heet je vond plaats op het Over het IJ Festival in het Zeecontainers-programma.

%d bloggers liken dit: